Een stille revolutie in de ontwikkelingssamenwerking heeft de afgelopen jaren geleid tot een shift van overheid gestuurd naar focus op de markt. ICCO heeft sterk gebouwd aan een marktfocus, maar deze verandering is nog niet voltooid. Tijdens de meet up op woensdag 17 april dachten de Jonge Krachtenbundelaars mee: hoe kunnen marktpartijen en ICCO samen verandering brengen?
Door de juiste middelen te bieden, werkt ICCO Cooperation aan duurzame samenleving waarin een goede voeding en economische versterking van kleinschalige boeren voorop staan. Naast boeren richt ICCO zich op het midden- en kleinbedrijf in de agrifood sector. Binnen projecten wordt met Public Private Partnerships gewerkt en er wordt altijd gezocht naar nieuwe partners uit het publieke en private domein, waarmee samen impact kan worden gemaakt. Tijdens meet up #15 (klik hier voor de presentatie) werden de Jonge Krachtenbundelaars daarom uitgedaagd om hun creatiefste idee te pitchen op de volgende vragen:
Zero Hunger Games De eerste groep bedacht een bedrijfsuitje dat ICCO zou kunnen aanbieden: Zero Hunger Games. Tijdens deze Zero Hunger Games worden werknemers in teams uitgedaagd om met een greep uit producten van de boeren van ICCO (uit een 'Hello ICCO Box') een overheerlijk gerecht op tafel te zetten. De winnaar krijgt eeuwige roem in het ICCO Receptenboek. Niet alleen verhoogt dit de zichtbaarheid van ICCO bij bedrijven, het levert ook drie verdienmodellen op: het bedrijfsuitje zelf, de Hello ICCO Box en een receptenboek. Het uitje is daarnaast volledig 'MVO-proof' voor deelnemende bedrijven. Duurzame webshop IC.COm De talloze briljante ideeën voor een nieuwe manier van fundraising werden door de tweede groep samengepakt in een duurzame webwinkel: IC.COm. Hier kun je behalve de Hello ICCO Box ook het ICCO Bordspel, moestuintjes en een giftbon (à la; jij een moestuintje, de boer een extra stuk tuin) bestellen. De moestuintjes hebben een QR-code die middels een app linkt aan een van de ICCO boeren, aan wie je kunt doneren. Ook kun je in de app zien hoe het met hun ‘moestuintje’ staat. ICCOok Campagne De derde groep pitchte potentiële partners voor de hele keten van ICCO. Zo zouden de WUR en TU goede partners kunnen zijn op agrarisch niveau en een coöperatie als Friesland Campina op verwerkingsniveau. Daarnaast bedacht de derde groep een bekendheid campagne: ICCOok. De perfecte partners hierin zouden bijvoorbeeld chefs, influencers, de Allerhande en Smulweb kunnen zijn, die met producten van boeren van ICCO koken. Toffe ideeën in overvloed. Tijdens de borrel werd een en ander nog eens enthousiast en tot in detail besproken. Zie jij toekomst in een van de ideeën? Neem dan even contact op (jongekrachtenbundelaars@gmail.com), dan matchen we jou aan ICCO.
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |